Over ons

3D Ship – Wij ontwerpen en engineeren schepen

Wij ontwerpen jachten, binnenvaart- en hotelschepen en speciale vaartuigen.
Wij kunnen het allemaal, van projectmanagement tot het daadwerkelijk (constructief) ontwerp. Wij zijn er voor scheepsbouwers, rederijen, gemeentes, Rijksoverheid en maritieme adviesbureaus.

Onafhankelijk & Flexibel
De maritieme wereld is zeer bekend terrein voor ons, ons fundament ligt in de scheepsbouw sinds 1957. In 2012 zijn we ons volledig, en onafhankelijk, gaan richten op scheepsengineering. Op onze locatie in Grave werken we met een relatief kleine groep engineers aan de mooiste en uitdagende maritieme projecten.

Door onze jarenlange ervaring en technische kennis staan we voor kwaliteit en werken we proactief, gestructureerd en planmatig. Met de beste mensen, juiste innovatieve systemen en processen.

Project Management

3D Ship neemt graag het projectmanagement voor zijn rekening. We handelen conform jouw opdrachtstelling en denken mee over de planning. We kijken kritisch of het beter kan en filteren alle oneffenheden er aan de voorkant uit. Nauwgezet, analytisch, kwalitatief, kritisch, efficiënt zijn kenmerkende woorden die onze aanpak beschrijven. Zodat jij in rustig vaarwater komt en kunt bouwen aan een kwalitatief ijzersterk schip.

Constructief Ontwerp

3D Ship biedt betrouwbare constructieoplossingen voor alle soorten schepen, met name complexe cruiseschepen en jachten, evenals andere scheepsbouwprojecten.

Voorontwerp

In de voorontwerpfase werken onze engineers de schetsen uit van het schip. Deze voorontwerpen dienen als voorlopig ontwerp hoe het schip er uit komt te zien. Dit maken we meestal in opdracht van maritieme adviesbureaus en scheepsbouwers.

Volledig Ontwerp

Van voorontwerp tot aan het definitieve ontwerp, onze engineers kunnen het allemaal. Denk hierbij aan Detailengineering, Mechanische en Constructie Engineering. Technische ontwerpen, tekeningen en kostenramingen, ondersteund door ontwerpanalyses en -berekeningen, en technische specificaties. Volledig ondersteund door onze Siemens NX software.

Onze missie

Altijd net een stapje voor zijn
Het ontwerpen en engineeren van scheepsconstructies voor de binnenvaart en jachtbouw. Wij staan voor kwaliteit en gedegen kennis in het begeleiden van maritieme projecten tot het daadwerkelijk ontwerp.

Wij denken vooruit, we weten wat je nodig hebt en zetten net dat stapje extra. Zodat jij vaart kunt maken op het water.

Onze Visie

Wij zijn dé flexibele engineers op het gebied van maritieme projecten.
Of dat nu een voorontwerp, constructief ontwerp of volledig ontwerp is, alles moet samenkomen in een ijzersterk schip dat voldoet aan alle kwaliteits- en milieueisen.

3D Ship beeldscherm front

©2024 copyright 3D Ship